Tekstilni pas

Djetinjstvo je vrlo važno i posebno vrijeme. Dok je dijete malo, može ga brzo i lako bilo čemu podučiti. Možete početi, kako kažu, s pelenama i ne brinite da će djetetu biti teško. Ako trening predstavite u obliku igre, to neće biti teško, već vrlo zanimljivo. U današnjoj radionici želim razgovarati o tome kako šivati ​​neobičnu edukativnu igračku za svoje dijete.
Stoga nam trebaju:
- Tkanina različitih boja koja će djetetu omogućiti zanimljivije igranje.
- Igla i konac koji odgovaraju boji tkanine.
- Razne brave: gumbi, kuke, gumbi, patentni zatvarači, spone i sl.
- Sintepon za nadjev.
- Škare.

Napravit ćemo jazavčar, ona ima dugo tijelo, koje se može podijeliti u nekoliko dijelova, spojenih bravama. Smislit ćemo kakvi će biti dijelovi. Glava i dupe, dva dijela s nogama i dva dijela za trbuh. Ukupno se dobiva šest odvojenih dijelova tijela. Dijelovi trbuha i oni koji imaju šape bit će pravokutnog oblika. Glava i stražnjica bit će zaobljeni i različitih veličina.
Počinjemo rezati radni komad. Izrezali smo noge, pravokutni dio i dijelove za spajanje dijelova.

Prvo šivamo noge i pričvršćivače. Zatim zalijepite iz pravokutnika i lagano ga zalijepite. Dobiveni detalj ispunimo sintetičkim zimzelerom. Trebao bi ispasti dovoljno mekan i gust da zadrži oblik.

Na potpuno isti način izrezali smo, izrezali i prošiveli preostale pravokutne dijelove.

Morat ćete malo potamniti glavom. Prvo izrežite i izrežite dva simetrična dijela glave. Napravite rez za usta i u njega zavijte patentni zatvarač. Nakon toga napravite uši i pričvrstite. Lagano zašiti glavu, umetnite uši i pričvršćivače u nju i razmažite je finim ubodom. Ne zaboravite da ispunite podložak od poliestera prije nego što potpuno zalijepite dva dijela glave. Kad je spreman, šivajte s jedne strane očiju.

Sada je najvažniji dio - počinjemo šivati ​​brave. Sami odaberite svoju lokaciju.

Glava mi je pričvršćena na dio s Velcro nogama, zatim gumbi, a zatim gumbi, ušice i kuke. Ispada da je ovdje takva meka i informativna igračka koja dugo neće dosaditi vaše dijete.

Tkanina se može razlikovati ne samo u boji, već i u teksturi. U ovom slučaju dijete neće samo učiti brave, već će i naučiti razlikovati tkanine dodirom.