Podizanje kotača automobila

Ako se automobil zaglavio na cesti (na primjer, zaletio se u provaliju), a istovremeno nema odbojnike i pragove, onda je vrlo teško "spasiti utopljenika" bez improviziranih sredstava. U ovoj situaciji, uređaj za podizanje kotača doći će do pomoći. Naravno, sličan uređaj se može kupiti, ali domaća opcija pogodna je za one koji žele uštedjeti novac.

Amortizeri ostaju komprimirani, a zbog činjenice da je kotač podignut, ispod njega možete staviti komad daske ili debelu granu. Za ovaj domaći proizvod bit će potrebni sljedeći materijali: šest odjeljaka profilnih cijevi, tri komada čelične ploče (jedna debljina i dva tanka), dugačak ukosnica, kao i dva kratka dijela ugla i vijci s maticama.

Proces proizvodnje

Iz profilnih cijevi moraju se zavariti dva okvira u obliku slova U - prvi bi trebao biti nešto manje veličine od drugog. U bočnim cijevima probušimo rupe za pričvršćivanje. Na poprečnu kratku spojnicu unutarnjeg okvira zavarivamo debelu ploču, na koju vijcima morate zavariti maticu.

U maticu je pričvršćen čep, na njega je privijena još jedna matica, na koju su sa strane zavarene čelične šipke. Stavljamo uglove na njih i zavarimo na poprečni skakač velikog okvira. Preostale dvije ploče moraju biti zavarene na bočnim profilnim cijevima. Sve čistimo brusnim diskom, a uređaj za podizanje kotača automobila potpuno je spreman.