Moderan stol od starog epoksida od hrasta i bijele boje

Kao osnova za countertop koristi se masivno hrastovo drvo, isječeno na dva dijela i prilagođeno željenoj veličini. U dvije polovice potrebno je koristiti ručno glodalicu kako biste napravili udubljenje kvadratnog oblika. Zatim je površina impregnirana mineralnim uljem.

U sljedećoj fazi izrađuje se pravokutna „oplata“ od plastike potrebne širine i duljine u koju se postavlja ploča stola. Zatim se sve prelije epoksidnom smolom s bijelom bojom. Na isti način morat ćete napraviti nogu stola. Da biste to učinili, najprije se izrađuju tri kvadratna oblika, u njih se polažu sitni hrastovi "štapići", a zatim se sve napuni bijelim epoksidom.

Nakon izlijevanja potrebno je dopustiti da se smola potpuno očvrsne - to će u prosjeku trajati oko 7-10 dana, ovisno o debljini sloja. Zatim možete pristupiti mehaničkoj obradi radnih ploha i nožnih elemenata. Ovo će zahtijevati ručni mlin, brusilicu i strug. Od kvadrata moraju biti izrađene tri kuglice, koje se zatim međusobno spajaju pomoću matice s maticom.

Dorada i sastavljanje stola

Nakon svih faza obrade provodi se završno brušenje i sastavljanje stola. Dvije polovice radne površine spojene su pod pravim kutom uz pomoć kutova namještaja. Zatim se ispod matice izbušuje rupa sa studenom, na koju se stavljaju tri kuglice - to će biti noga stola. Matica je ispunjena epoksidom za pouzdanost.

Površina je premazana mineralnim uljem ili bezbojnim lakom. Rezultat je vrlo lijep stol od epoksidne hrastovine i bijele boje. Detaljan postupak izrade i sastavljanja ove neobične tablice pogledajte u videu na našoj web stranici.