Kako napraviti jednostavnu mišolovku "uradi sam"

Za borbu protiv "domaćih" glodavaca, koji vlasnicima privatnih kuća i vikendica donose puno problema, proizvodi se veliki broj "kemije" i uređaja: otrovi, ultrazvučni repelatori itd. Međutim, njihova upotreba nije uvijek preporučljiva: na primjer, kemijske otrovne tvari nisu opasne za domaće životinje, a "elektronika" košta mnogo novca.

Stoga je glodavcima najlakši način borbe protiv domaće mišolovke, koju možete napraviti vlastitim rukama u samo nekoliko minuta. Prednost takvih dizajna je u tome što koštaju gotovo besplatno, a također su bezopasni za ljude i domaće životinje i kućne ljubimce.

Učinite sami zamku za miša

Da biste napravili domaću trag za miš, trebat će vam staklena staklenka kapaciteta 0,5 litara, pravokutni komad kartona (može se izrezati iz bilo kojeg paketa), kao i mamac - u ovom slučaju koristit ćemo svježi kruh namočen u biljnom ulju za aromatičniji miris, na kojem miševi neće ostati ravnodušan.

U kartonskom pravokutniku uz pomoć škara ili klerikalnog noža napravimo malo produbljivanje trokutastog oblika. Zatim na jedan oštar rub kartona stavimo komad kruha i stavimo mamac unutar staklene posude. U tom slučaju, karton treba biti postavljen okomito, a staklenku treba poduprijeti izrezanim udubljenjem.

Nakon što miš prođe ispod staklene "kapice" i počne žestoko gristi kruh, gurnut će karton, uzrokujući da se zamka zatvori. Ova je metoda testirana vremenom, tako da nema sumnje u njezinu učinkovitost. Kako brzo napraviti takvu domaću trag za miš, pogledajte video na web mjestu.