Smiješan mehanički žohar

Ovaj domaći proizvod bit će zanimljiv svima koji vole izrađivati ​​nešto neobično vlastitim rukama. Unatoč činjenici da je ovaj mehanizam kod kuće apsolutno beskoristan, ovaj žohar nadopunit će kolekciju smiješnih domaćih igračaka.

Međutim, još uvijek postoje neke koristi od domaćeg rada. Napraviti takav dizajn nije tako jednostavno, tako da je rad na ovom projektu odlična gimnastika za um i trening za ruke. Također će mehanička pogreška kod djece pobuditi zanimanje za tehničku kreativnost, što je mnogo zabavnije od gledanja crtića ili igranja igara na tabletu.

Značajke izrade mehaničkog žohara

Najčešća shema konstrukcije mehaničkog žohara temelji se na jednostavnoj kinematiki - izuzetno se pari nogu kreću po vodoravnoj ravnini, a srednji par nogu pomiče se okomito. Međutim, potez takvog žohara je "hrom".

Stoga je bolje uzeti kao osnovu drugu zamišljeniju shemu, gdje se ekstremne noge kreću po vodoravnoj ravnini, a srednje noge u dvije ravnine. Pri kretanju takav žohar ima samopouzdanje u hodu, iako se malo ljulja s jedne na drugu stranu. Međutim, to nije toliko važno. Glavna stvar je da je mehanika u ovom slučaju što jednostavnija.

Glavne komponente i način njihovog pričvršćivanja

Domaći mehanički žohar ima vertikalni raspored mehanizama koji su sastavljeni na okviru od pleksiglasa debljine 6 mm. Ovaj dizajn omogućuje vam postavljanje glave na prednju osovinu nogu, kao rezultat toga žohar se ne samo kreće duž određene staze, već i pažljivo pregledava cestu.

"Unutra" žohara je mali elektromotor, dva plastična zupčanika, osovina radilice i vučna kola. Žohar jede iz obične baterije tipa prsta. Više pojedinosti o tome kako napraviti tako smiješnu igračku pogledajte videozapis na web mjestu.