Mlaznica za električnu bušilicu za navijanje krpenih remena

Za izradu ove mlaznice potrebno je uz pomoć brusilice odrezati dvije cijevne navoje koje imaju pravokutni profil. Dovoljna su dva komada duljine 20 cm, a potrebno je izrezati i dvije ploče duljine 15 cm.

Radni dijelovi moraju biti strojno obrađeni i odmašćeni. Odjeljci profilnih cijevi zavareni su na ploču. Potrebno je provjeriti je li kut između baze i stupova 90 stupnjeva. Na vrhu je zavarena i ploča.

Tako se dobiva okvir za buduću mlaznicu. Nadalje, u rezultirajućem okviru bit će potrebno napraviti koaksijalne rupe. Izvana su zavareni 2 ležaja na njih. U tanjuru majstor pravi utor za hranjenje krpe.

Postupak proizvodnje mlaznica za električnu bušilicu

U rezultirajuće rupe umetnut je klin. Njegov promjer trebao bi odgovarati promjeru provrta i zavarenim vanjskim ležajevima. Jedan kraj vijka ubačen je u stezaljku za električnu bušilicu. Domaći omot od krpe spreman.

Koje su prednosti izrade DIY glave za bušenje? Prije svega, cijena takvog domaćeg proizvoda mnogo je jeftinija od troškova tvorničkog analoga. Nije činjenica da će opcija kupnje biti bolja od one koju sami napravite.

Važno je da možete poboljšati mlaznicu, ovisno o svojim ciljevima. Pomoću ovog uređaja možete namotavati ne samo pojaseve, već i vrpce za razne svrhe.

Pojedinosti o tome kako napraviti domaću mlaznicu za odvijač ili električnu bušilicu za navijanje krpenih remena, pogledajte video na web mjestu.