Prekrasno drveno božićno drvce od šperploče i ostataka dasaka

Da biste stvorili novogodišnju svečanu atmosferu u kući, uopće nije potrebno kupiti „živo“ božićno drvce na tržištu. Možete ga napraviti sami od improviziranih materijala - na primjer, od šperploče i ostataka dasaka.

Podnožje za domaće drveno božićno drvce može biti izrađeno od četvrtastog komada šperploče, a ostatak detalja već je izrađen od ostataka odgovarajuće veličine s bora ili neke druge ploče.

Prije svega, trebate popraviti na podlozi drveni stalak - "prtljažnik" božićnog drvca. Štoviše, sa strane je majstor odlučio pojačati ga malim stopama. Oni su zalijepljeni ljepilom, a zatim dodatno zalijepljeni.

Glavne faze rada

Dalje, trebate izrezati mali krug šperploče, napraviti utor u njemu u sredini, a zatim ga posaditi na "prtljažnik" budućeg drvenog božićnog drvca. Dno se postavlja na dnu kruga.

U sljedećoj fazi rada potrebno je izrezati šipke iz ostataka ploče i izrezati ih na jednoj strani malo pod kutom. A onda možete početi sastavljati božićno drvce lijepljenjem i pribijanjem šipki na prtljažnik.

Imajte na umu da same šipke moraju biti različitih duljina: dno stabla je pričvršćeno dugo, a bliže vrhu - kraće. Možete se upoznati s još jednom varijantom drvenog božićnog drvca u ovom članku.

Za više informacija o tome kako napraviti prekrasno drveno božićno drvce od šperploče i ostataka dasaka, pogledajte video na našoj web stranici.