Jednostavan alat za obradu drva

Savijeni drveni pokrivači široko se koriste u procesu proizvodnje raznih ukrasnih elemenata. Ali samo savijanje šine s drveta kod kuće ponekad nije tako jednostavno. Lakše je izrezati dio željenog oblika pomoću ubodne pile, ali tada će biti puno otpada.

Obično se hidrotermalna metoda koristi za savijanje praznih drva - to jest, prazno je neko vrijeme u kutiji za pare, nakon čega se može savijati bez ikakvih problema.

Međutim, autor nudi jednostavniju, prema njegovom mišljenju, metodu koja se temelji na toplinskom utjecaju na radni komad. Da biste to učinili, potreban vam je plinski sprej sa plamenikom i domaći uređaj.

Glavne faze rada

Da biste napravili kućno učvršćenje, trebat će vam komad čelične trake širine 40 mm, kao i komad građevinskog kuta 40 * 40 mm. Traku će trebati zavariti okomito na rub ugla.

Između polica u uglu, majstor zavari komad čelične cijevi, koji bi trebao biti otprilike 1/3 duži.

U sljedećem koraku čeličnu traku trebate zavariti na kraj cijevi, savijajući je prvo na dva mjesta. Bit će svojevrsno postolje za kanister s plinom, koji je pričvršćen na traku uz pomoć dvije ili tri plastične kravate ili metalne stezaljke.

S ovim je jednostavnim alatom za obradu drvenih pupova u potpunosti spreman. Za više informacija o tome kako ga koristiti pogledajte videozapis na web mjestu.