Jastučnica u stilu patchworka s elementima za vez

Lijepe stvari su uvijek ugodne oku. Domaće stvari su posebno ugodne za dušu. Jedinstveni su po tome što je duša osobe koja ih je stvorila ugrađena u njih. Naravno, mnogi ljudi žele učiniti zgodnijim i ljepšim sve što okružuje njihovo dijete. Uostalom, djeca žele dati sve najbolje. Istovremeno želim da stvar ne bude samo lijepa, nego i jedinstvena, ne poput ostalih. U ovom slučaju, izlaz će biti stvaranje stvari različitih predmeta vlastitim rukama. Točne kopije sitnica od pletiva definitivno ne nalazimo nigdje drugdje.
Jedna od mogućnosti ukrašavanja dječje sobe je kreiranje posteljine za dijete. Ova majstorska klasa sadrži opis postupka stvaranja prekrasne jastučnice u stilu patchwork-a s elementom za vez za dječji jastuk.
Za to su nam potrebni:
- osnovna tkanina je obična ili s uzorkom (40x70 cm);
- nekoliko malih dijelova tkanine s različitim uzorcima ili uzorcima približno iste teme ili sheme boja;
- Satenska vrpca kako bi odgovarala uzorku krojeva od tkanine (20-30 cm);
- ukrasni umetak za vez (u nedostatku, možete uzeti komad tkanine sa svijetlim privlačnim uzorkom);
- niti u tonu osnovne tkanine ili u tonu s dodatnim tkaninama;
- igla za šivanje.

Postoji nekoliko načina za šivanje stvari u stilu patchworda. Ova radionica će opisati metodu u kojoj se tkanine neće samo šivati, već prišiti na bazu. To je najlakši način.
Na početku morate razmisliti o skici buduće jastučnice, mjestu preklopa tkanine i elementima dekora na temelju. Najbolje je to nacrtati na papiru. Zatim izrezati potrebne elemente iz tkanine i odrediti redoslijed njihovog šivanja.

Radi praktičnosti, neki se elementi mogu pričvrstiti privremenim nitima, koji se nakon toga protežu dok su elementi spojeni zajedno.
Prvi poklopac je prišiven na podlogu s izvezenim elementom ili s uzorkom tiska. Zatim su preostali elementi šivani prema prethodno planiranom slijedu. Sastavljeni predmeti se šive zajedno sa slijepim ubodom ili stražnjim ubodom igle. Možete ih i šivati ​​zajedno pomoću šivaćeg stroja.

Nakon što su elementi ušiveni, morate šivati ​​ukrasne lukove na bazi. Izrađeni su od trake: vrpca je pričvršćena na olovku i formira se luk, koji se uklanja s olovke i fiksira navojem u području čvora.
Nakon što se prednji dio potpuno oblikuje, šiva se s pogrešne strane stražnjim dijelom jastučnice. Zatim se jastučnica okreće na prednjoj strani, glača se i postaje potpuno spremna za upotrebu.