Originalni čajni par

Sve češće i kao dar pokušavamo odabrati autorovu sitnicu. Nudimo da to napravite vlastitim rukama. Za kreativnost vam treba običan čajni par glazirane gline, kao i posebne boje za slikanje keramike.
Pouka će biti uzbudljiva i za djecu od sedme godine.
Prva faza u proizvodnji dizajnerskog posuđa bit će slikanje tanjura. Odabrali smo proljetnu temu i ukrasili rub tanjura neravnim potezima zelene boje. U tom postupku četkicu ne smijete navlažiti, jer će vam samo gusta konzistencija boje održavati oblik slike na ostakljenoj površini.

U sredini tanjura prikazali smo mali klice s lišćem, a zatim dodali žute kapi u obliku dvostrukih cvjetova. Kad se boja malo osušila, u sredinu tanjura naslikali smo jarko crvenu bobicu. Gotov tanjurić postavljen je za sušenje.

Na dnu šalice nacrtana je kontura jednostavnom olovkom, a zatim je slikana boja. Treba reći da je pri uporabi olovke crtež glatkiji. Zatim je zasićenom zelenom bojom napravljen obruč na vrhu i na dnu kruga. Nijanse zelene mogu se mijenjati dodavanjem malo bijele ili žute boje. Zaključno, cvijeće je naneseno na vanjsku bočnu površinu šalice, slično onima prikazanim na tanjuru.

Spremni par za popravljanje slike poslan je da se peče u vrućoj električnoj pećnici 20 minuta. Prosječna temperatura u pećnici trebala bi biti oko dvjesto stupnjeva. Ne povećavajte temperaturu, boju treba peći polako. Proizvod polako ohladite u pećnici. Prije uporabe šalicu i tanjurić opere se u tekućoj vodi koristeći bilo koju tekućinu za čišćenje.