Jednostavan način popravljanja padajuće utičnice

Ponekad je čvrsto i pouzdano učvršćeno u gnijezdu previše prostrano. Tada je električnu utičnicu teško ili čak nemoguće popraviti u njoj pomoću uvlačenja nogu dostupnih u svom dizajnu. Čak i njihovo razrjeđivanje na maksimalnu dopuštenu vrijednost ne pomaže potpunim zatezanjem vijaka za podešavanje.
Taj nedostatak najčešće uzrokuje ispadanje utičnice, što očito ne ukrašava unutrašnjost kuće ili stana, ali, što je još opasnije, može izazvati kratki spoj i čak strujni udar.

Takvu nepoželjnu manu možete se riješiti jednom zauvijek jednostavno i brzo, ako koristite najobičnije, dostupne materijale i alate. Taj posao može obaviti svaka odrasla osoba koja zna isključiti napon koji se isporučuje na utičnicu na ulaznoj električnoj ploči.

Trebat će


Za djelotvoran rad bez smetnji moramo se pripremiti unaprijed:
  • mali komad linoleuma debljine 3-4 mm;
  • epoksi ili bilo koje univerzalno ljepilo;
  • škare ili oštar nož za tepih;
  • električna bušilica ili ručni odvijač.

Postupak fiksiranja padajuće utičnice


Sve su operacije vrlo jednostavne i slijede jedna od druge:
1. Oštrim škarama ili nožem za tepihe izrezali smo dva mala identična komada pravokutnog linoleuma čija veličina osigurava pouzdano zaustavljanje nogu uvučenih električnih utičnica.

2. Izrezane dijelove linoleja lijepimo unutar podrozetnika u dijametralno suprotnim smjerovima na liniji uvlačenja nogu, prethodno očistite, odmastimo i namažemo povezane površine ljepilom.

3. Ostanite čvrsto, bez razmaka sa zidom, umetnite utičnicu u utičnicu i pomoću električne bušilice s odgovarajućom palicom podignite jezičke koji se mogu izvući na željenu vrijednost ravnomjernim zatezanjem vijaka za podešavanje.

4. Nakon što smo osigurali da je električna utičnica čvrsto i čvrsto fiksirana, prednju ploču zamjenjujemo odvijanjem središnjeg vijka električnom bušilicom ili ručnim odvijačem.

Provjerite ručno.

Za kontrolu, umetnite i izvadite utikač nekoliko puta.

Pogovor


Neke uvlačive noge utičnica na krajevima imaju oštre rubove koji prilikom uzgoja mogu lako probiti prilično mekan linoleum. Da biste to spriječili, oštre rubove trebate zaokružiti datotekom ili nožem.