Kako napraviti kuću za mačku?

Većina ljudi kućne ljubimce tretira kao djecu. U mnogim obiteljima mačka ili pas član su obitelji koja ima mnoga prava, uključujući i pravo na posjedovanje kuće. Sada ćemo razmotriti kako napraviti kuću za mačku, a ova kuća će također biti jedinstveni ukras stana ili kuće.
Najprije morate sastaviti kuću od iverice. Da biste to učinili, odredite veličinu budućeg doma, uzimajući u obzir gdje će se nalaziti u stanu, a zatim nastavite s označavanjem rezervnih dijelova od iverice. U našem slučaju to su dimenzije 40x35 cm. Visina kuće je 45 cm. S jedne strane bit će ulaz u kuću. Može se napraviti s polukružnim vrhom. Ako želite, možete napraviti mali prozor s jedne strane.

Okvir možete sastaviti kod kuće pomoću samoreznih vijaka i potvrda. Prije nego što ih zavrtite, potrebno je izbušiti rupu bušilicom kako biste izbjegli čips od iverice.

Male izbočine ili nepravilnosti u pričvršćivanju su neustrašive, jer će naknadno kuća biti prekrivena tkaninom koja će sakriti sve nepravilnosti. Imajte na umu da krov kuće, kao i u stvarnosti, ima male izboke. Toliko ljepše. Osim toga, potrebno je napraviti temelj na kojem će kuća stajati. Također ga je potrebno pričvrstiti vijcima ili konfekcijama. Podnožje bi trebalo biti veće od veličine kuće.

Pričvršćivanjem kuće na bazu možete napraviti dodatne razine za istraživanje područja. Za izradu platforme za gledanje potrebna je cijev. Možete koristiti plastične cijevi ili kartonske cijevi, na koje su namotani valjani materijali (film, polietilen). Tanka iverica može se koristiti i kao podloga za gledanje platformi.

Slijedi kreativni rad. Kao tkanina za čvrsto uklapanje kod kuće, možete koristiti bilo koje guste materijale. Budući da će ga mačka ogrebati, ovaj materijal treba biti ne samo gust, već i mekan. Tepih ili drugi tepisi su savršeni za to. Pomoću ovog materijala zateže se unutrašnjost kuće, kao i baza (pod) oko kuće i iznutra.

Cijevi na kojima počiva promatračnica mogu biti prekrivene gustom tkaninom sličnom užetu ili provaliji. Najprikladnija opcija za pokrivanje kuće izvana također će biti tepih. Međutim, krzno će izgledati puno ljepše. Skupo je, ali većina ljubitelja kućnih ljubimaca ide na takve troškove za svoje voljene kućne ljubimce. Ako napravite kuću vlastitim rukama od dostupnih materijala, možete koristiti stari krzneni kaput ili ovčji kaput. Osim toga, možete pričvrstiti konop ili komad krznene tkanine u gornjem dijelu drugog sloja. Na ovom konopu mačka će se moći popeti ili samo objesiti. Mačke to vole.

Druga nijansa koja je važna za razmatranje je da mačke vole uske prolaze do svog brloga, što ga čini zaštićenijim. Stoga, nemojte ulaziti previše velik. Ili, kao u našem slučaju, možete napraviti neku vrstu vrata.
Tkanina je pričvršćena na ljepilo. Najbolje je koristiti ljepilo bez mirisa. U proizvodnji ove kuće korišteno je ljepilo s mirisom, ali nakon završetka radova kuća je stajala u radionici nekoliko dana kako bi miris nestao.
U današnje vrijeme su takve kuće vrlo popularne. Ako potpuno kupite sav materijal, tada će takva kuća trebati potrošiti oko 4000 rubalja. Prednost ove mogućnosti je što je možete učiniti jedinstvenom potrebnim dimenzijama. Pored toga, ekonomičan je, budući da je cijena gotove kuće od 10 000 rubalja.