Novogodišnja potkova

Igračke napravljene od filca vrlo su lijepe. Ove igračke mogu ukrasiti sobu za Novu godinu. Potkovica okačena na ulazna vrata donosi sreću i prosperitet.
Za šivanje potkove iz filca trebamo:
• filc - za potkove i lukove (dvije različite boje);
• bindweed - 12-14 cm;
• sintetička zimnica (može se zamijeniti pamučnom vunom).
Nacrtamo kompas s krugom promjera 7 cm.

Nacrtajte drugi krug do gornje linije kruga, koji bi trebao biti upola manji od prvog (drugi krug bit će jednak promjeru od 3,5 cm).
Od donje linije kruga mjeremo 10 cm - to će biti visina naše potkove. Nacrtamo vodoravnu liniju i mjerimo 1,5 cm od sredine crte, a zatim još 1,5 cm od izmjerenih točaka.

Dalje, morate povezati obrise kruga s točkama koje se mjere od sredine vodoravne gornje linije do strana.

Nacrtajte potkovu izrezanu uzduž kontura. Rezultat je bio uzorak.

Uzorak stavljamo na filc i pričvršćujemo ga trakom kako biste ga ravnomjerno izrezali (možete koristiti igle umjesto da cijepite uzorak materijom). Izrežite dva detalja.

Trebamo i tri mala komada filca za šivanje lukova i mali segment bindweed-a. Iz filca smo izrezali pravokutnike od 4 do 2 cm. Pripremamo komad vrpce, umjesto njega možete uzeti još jednu lijepu vrpcu.

Pravimo lukove. U sredini pravokutnika napravimo nekoliko uboda iglom i povučemo zajedno s niti. Omotajte nit oko luka i vežite čvor.

Spajamo dvije polovice potkove i spajamo ih zajedno po obodu, ne šivamo gornje rubove. Šivamo izravnom strojnom linijom, duljina uboda 2 mm.

Kroz nešivene rubove, potkovu ispunjavamo poliesterom. Možete puniti debelom iglom za pletenje ili drugim drvenim štapom.

Šivamo lukove.

Umetamo vrpce u vrpce u ne-ušivene rupe i šivamo ih na šivaćem stroju za izradu zatvarača.

Potkova je spremna. Takav će suvenir ukrasiti bilo koje božićno drvce i bit će prikladan kao poklon za suvenire koji ste sami napravili za praznik.