Kako napraviti prigušnicu na svjetiljci DRL 250

Budući da svjetiljke visokog tlaka DRL 250 imaju prilično dug radni vijek i visoku učinkovitost u usporedbi s žaruljama sa žarnom niti, uspješno se koriste za osvjetljavanje ljetnih vikendica, dvorišta privatne kuće, a ponekad čak i garaže unutar.

Godinama su dokazali svoju pouzdanost, kvalitetu rasvjete i sve to za malu količinu. Kupiti svjetiljku DRL 250 nije teško. U prodaji je u specijaliziranim prodavaonicama i na tržnicama.

Problem može biti prigušnica koja je uključena u krug napajanja svjetiljke. Budući da se sastoji od bakrene žice, trošak iste, čak i korištene, prilično je visok. Stoga će ovaj članak opisati kako napraviti prigušivač za ovu svjetiljku od drugih često pronađenih materijala. Na primjer, od tri prigušnice, nekad uobičajene dnevne svjetiljke. Takve prigušnice korištene su u svjetiljkama za svjetiljke LD 40, prema tome, imale su prigušnicu od 40 W. Također, svjetiljke za LD 80 svjetiljke u kojima je leptir dizajniran za 80 vata. Za zamjenu leptira za lampu DRL od 250 W, trebat će vam dva prigušnika od 80 W i jedan prigušnica od 40 W. Sheme njihove povezanosti mogu se vidjeti na slici.

Ovdje se vidi da su svi prigušnici povezani paralelno, tj. Da su prigušnice spojene paralelno i čine jedan zajednički balast.

Jedna žica iz utičnice 220 spojena je na jedan kraj prigušnice, a druga žica iz utičnice 220 ide izravno na lampu. Žica s izlaza prigušnica ide na drugi kontakt svjetiljke. Opcija ugradnje prigušnica na kućištu svjetiljke može se vidjeti na fotografijama.

Također pokazuje kako su žice povezane. Vrlo je važno osigurati da kontakti na priključcima prigušnice imaju dobru vezu, jer će se u protivnom rasprsnuti i zagrijati. Na fotografiji možete vidjeti kako djeluje takav leptir i pokreće lampicu DRL 250.

Takav je dizajn napravljen i testiran, pokazavši dobre rezultate. Osim što ćete montirati prigušnice na svjetiljke, možete napraviti zasebnu kutiju u kojoj će se nalaziti i voditi žice od nje do svjetiljke. Ova opcija sastavljanja koštat će mnogo jeftinije od kupnje posebnog leptira za gas. Želio bih se podsjetiti da prema pravilima za ugradnju DRL svjetiljki moraju biti na visini od najmanje tri metra. Budući da se vjeruje da oni emitiraju puno ultraljubičastoga zračenja, a to je nepoželjno za ljudsku kožu.
To je sve. Probajte i uspjet ćete.