Ogrlica s ovratnikom

U posljednje vrijeme ovratnici su postali vrlo popularne ogrlice. U ovoj majstorskoj klasi želim ponuditi jednostavan i pristupačan način izrade takvog ovratnika. Nećemo ga učiniti previše svečanim, tako da je izvrsno za ured, zamjenjujući perle.

Da biste ga napravili, trebat će vam pređa, u idealnom slučaju pamuk, kuka od 2,5 metra i stare perle ili perle, kao i igla sa širokim okom.

Za početak ćemo vezati sam ovratnik. Da biste to učinili, kvačite 100 zračnih petlji, provjerite na vratu, možda ćete trebati povećati lanac. Pletemo dva reda s dvostrukim kukičanjima. Tada ćemo početi oblikovati ugao ovratnika, za ovaj treći red pletemo samo 45 stupaca i okrećemo se. Mi odmaknemo pet petlji, ne pletenje, već jednostavno povlačenjem petlje. Pletemo tri šava za podizanje i pletemo četvrti red.

5. i sljedeći redovi čine isto. U svakom redu smanjite na kraju 5 petlji i zakoračite ih u suprotnom smjeru.

Jedna strana ovratnika je spremna, samo trebamo plesti korake blizu jednog krošnja, zaokružujući na taj način kutove.

Kada red dosegne dno, počinjemo plesti drugi dio ovratnika do naša prva dva reda, za to se povlačimo od prvih 10 petlji, napravimo 3 petlje za podizanje i pletemo ovaj dio poput prvog, koraka. Nakon dovršetka druge strane, također bi trebao biti vezan jednim jednim kukičarom. Pored toga, napravimo 3 zračne petlje na mjestu gdje treba pričvrstiti ovratnik. Bit će to petlja.

Činilo mi se da veličina nije baš prikladna, pa sam cijeli proizvod dodatno povezala s još dva dvostruka kukičana.

Dolazak do ukrasa. Pronašao sam u sebi stare perlice koje su još uvijek bile zalijepljene niti, tako da perle nije bilo moguće ukloniti. Uzimamo iglu s velikim okom, a umjesto konca koristit ćemo svoju pređu. Počinjemo šivati ​​perle oko ruba. Možete koristiti običnu nit u tonskoj pređi i pojedinačne perle bilo koje veličine.

Tako smo jednostavno izradili vlastitu ogrlicu s ovratnikom u koju sigurno možete doći na posao ili na svečani događaj.