Zamotajte sok od breze

Nažalost, sezona breze sap je kratka. I želim da nam ovo ukusno i zdravo piće ugodi dugo, a još bolje - tijekom cijele godine. U tom će nam slučaju konzerviranje doći u pomoć. Kotrljanje soka breze za zimu vrlo je jednostavan proces, čak se i mlade hostese mogu nositi s tim. Pa što nam treba? Svježi brezov sok, šećer, limun, naranče i nekoliko grančica ribizla.
Filtrirajte brezov sok kroz gazu i stavite na štednjak.

Dodajte šećer po stopi od 6 žlica na tri litre soka. Dok se sok zagrijava, pripremite staklenke. Potrebno ih je pravilno oprati soda, a zatim 1/3 uliti kipuću vodu, pokriti poklopcem za zavarivanje i ostaviti 5-10 minuta.
Očistim limun i naranču i narežem ih na debele kriške, u svaku staklenku ubacim 2-3 kriške jednog i drugog voća.

U nekim bankama stavljamo grančice ribizle.
Nadgledamo sok na štednjaku, čim počne kuhati, isključimo ga. Voda iz limenke treba biti ispuštena, a vrući sok sipati u svaku.

Poklopite i razvaljajte. U isto vrijeme, bolje je staviti limenku soka na pod, ručnik, tako da je prikladnije valjati ga.

Provjerite nije li poklopac uvijen, je li čvrsto. Izvaljane staklenke s poklopcima okrenimo prema dolje i pokrijemo nečim toplim: jaknom, pokrivačem i ostavimo nekoliko sati.

Sada možete uživati ​​u ukusnom aromatičnom soku od breze tijekom cijele godine!