Jednostavan audio odašiljač

Ovaj je odašiljač pokazao dobru kvalitetu prenesene glazbe, pa preporučujem da započnete s ovom shemom.
Kao što je praksa pokazala, sastavljeni generator na jednom tranzistoru ne može, oni stoje na jednom mjestu, bez dodatnog stupnja, frekvencija se stalno gasi kad se podigne ruka ili primijeni napon. Koristio sam odašiljač unutar iste sobe, pa nisam, upotrijebit će dodatnu kaskadu. Kao što vidite, u ovom se generatoru koriste dva tranzistora, što vam omogućava da frekvenciju ostavite stabilnom. Varikap isključen iz sheme, po mom mišljenju, nije imao značajnu ulogu.

Napon napajanja 6 volti. Struja potrošnje 0,2 ampera. Raspon je 88-107 MHz.
Frekvencija se smanjuje kada napaja napone do 3,7 volta, stoga preporučujem da se u krug uključi regulator napona za 5 volti "7805", takvi stabilizatori su na FM predajnicima, postoji ploča s DVD-a. Dioda postavljena za povećanje napona.

LED također pomaže održavanju generatora stabilnijim. Ovaj generator ne reagira na strane predmete ili pri podizanju ruke, osim ako naravno držimo antenu. Za napajanje se koristi transformator napona 9 v, ampera 0,2. Diode IN4007, naravno IN4004, IN4001. 3300 uF elektrolita. Svakako isključite svaku diodu s kondenzatorom od 10 n, jer će inače svjetlost biti odvratna.
Između kućišta i plusa morate povezati i 10n kondenzator.

Duljina antene je oko 35 cm, udaljenost do mobilnog telefona s preprekama je 60 m. Ipak, ne trebate spojiti spiralnu antenu, pogoršava se učinkovitost, domet, širokopojasna mreža i ako je uključite u zidnu utičnicu, tada će se pojaviti pozadina iz izmjeničnog napona. Oni koji su koristili takve antene duboko su pogriješili. DOBRO LUČ NA SVE RADIO FANOVE I LJUBAVCE.