Punjač za akumulator automobila

Svaki vozač prije ili kasnije ima problema s baterijom. Nisam izbjegao ovu sudbinu. Nakon 10 minuta neuspjelog pokušaja pokretanja svog automobila, odlučio je da je potrebno kupiti ili sam napraviti punjač. Navečer, obavivši reviziju u garaži i pronađem tamo prikladan transformator, odlučio sam se puniti.

Na istom sam mjestu, među nepotrebnim smećem, pronašao i regulator napona sa starog televizora, koji je po mom mišljenju divno prikladan kao slučaj.

Proučavši ogromna prostranstva Interneta i stvarno cijenio njegovu snagu, vjerojatno je odabrao najjednostavniju shemu.

Ispisujući sklop, otišao sam kod susjeda koji je omiljen za radio elektroniku. U roku od 15 minuta upisao je potrebne detalje za mene, odsjekao komad PCB-a od folije i dao marker za ploče za crtanje. Nakon što sam potrošio oko sat vremena, nacrtao sam prihvatljivu ploču (ugradnja prostranog kućišta omogućava dimenzije). Neću vam reći kako otrovati ploču, ima puno informacija o tome. Svoju sam kreaciju odnio susjedu, a on me je otrovao. U principu, mogli biste kupiti pločicu i raditi sve na njoj, ali kako kažu nadarenom konju….
Izbušivši sve potrebne rupe i prikaži pin tranzistora na ekranu monitora, uzeo sam lemljenje i nakon otprilike sat vremena imao sam gotovu ploču.

Na tržištu možete kupiti diodni most, glavna stvar je da je dizajniran za struju od najmanje 10 ampera. Pronašao sam diode D 242 njihove su karakteristike sasvim prikladne, a na komad PCB sam lemio diodni most.

Tiristor mora biti instaliran na radijatoru, jer se tijekom rada osjetno zagrijava.

Zasebno, moram reći i o ampermetru. Morao ga je kupiti u trgovini, gdje je i prodajni savjetnik pokupio šant. Odlučio sam malo izmijeniti sklop i dodati prekidač tako da je bilo moguće izmjeriti napon na akumulatoru. Ovdje je također bio potreban paralelni ram, ali kad se mjeri napon, on se spaja ne paralelno, nego serijski. Formula za izračunavanje može se naći na Internetu, dodati ću da je snaga rasipanja nuklearnih otpornika od velike važnosti. Prema mojim proračunima, trebalo je biti 2,25 vata, ali zagrijao sam 4-vatni shunt. Ne znam razlog, nemam dovoljno iskustva u takvim stvarima, ali odlučio sam da sam u osnovi potreban očitanja ampermetra, a ne voltmetra. Štoviše, u načinu voltmetra, bunt se primjetno zagrijavao 30-40 sekundi. Dakle, nakon što sam sakupio sve što sam trebao i sve provjerio na stolici, uzeo sam se u obzir u slučaju. Nakon što sam potpuno rastavio stabilizator, izvadio sam svo njegovo punjenje.

Označivši prednji zid, izbušio sam rupe za promjenjivi otpornik i prekidač, a zatim bušio rupe za ampermetar s bušilicom malog promjera po obodu. Oštri rubovi gotove datoteke.

Razbijajući glavu malo iznad položaja transformatora i radijatora tiristorom, zaustavio se na ovoj opciji.

Kupio sam još nekoliko isječaka "krokodila" i sve punjenje je spremno. Osobitost ovog kruga je da radi samo pod opterećenjem, stoga, sklopivši uređaj i ne pronađući napon na terminalima voltmetrom, ne žurite sa mnom. Samo zaključite barem automobilsko svjetlo na zaključke i bit ćete sretni.

Uzmite transformator s naponom na sekundarnom namotu od 20-24 volta. Zener dioda D 814. Svi ostali elementi prikazani su na dijagramu.