Božićni vijenac

Uskoro će Nova godina doći na vaš prag, što znači da biste se trebali pripremiti na nju. Treba pripremiti, kako za izvrsna jela na stolu, tako i za ukrašavanje u stanu. Uz to, vrijedi pripremiti sebe i svoju dušu za dolazak sretne pruge u vaš život.
Da biste ukrasili stan ili svoj ugodni dom ukrasima, možete stvoriti nešto originalno i neobično za interijer, na primjer, božićni vijenac od vrpci. Zamislite, svugdje kupljeni božićni vijenci, osim toga, vrlo obični, i u vašu ćete kuću unijeti malo kreativnosti.
Da biste napravili takav novogodišnji pribor, trebate nabaviti takve materijale i alate: žicu (2 metra), škare, niti s iglom, ljepilo, dvije vrpce širine 5 cm, 5 raznobojnih vrpci različitih širina, 2 tanke vrpce u boji po metru, kao i perlice i gumbi.

Žicu dijelimo na dva dijela i uvijamo je, dajući joj okrugli oblik.

Sada je red na prve osnovne vrpce. Prvo uzimamo jednu traku i omotamo je oko žice, a zatim isti postupak napravimo s drugom trakom. Na nekoliko mjesta vrpcu pričvršćujemo nit i iglom.

Vrijeme je da ukrasite bazu za vijenac. Uzmemo vrpcu, po mogućnosti veću zelenu boju, jer smreku i bor nagrađuje priroda tom bojom, a sada pravimo lukove ili cvijeće. To mogu biti i ruže i jednostavne tratinčice, sve što vaše srce želi.
Na primjer, jedan od jednostavnih cvjetova može se načiniti na ovaj način: podijeliti vrpcu na pola i saviti je u sredini pod kutom, a zatim naizmjenično položiti na vrpcu, zatim s jedne strane, pa s druge strane.

Kad smo preklopili vrpcu, pa morate povući jednu vrpcu da napravite cvijet.

Kad ste već napravili dovoljno cvijeća i lukova, započinjemo ih pričvrstiti ljepilom, niti s iglom na podlogu za vijenac.

Završni dodir u vašoj kreaciji je omotavanje tankih vrpci oko cijelog vijenca cvijećem i lukovima. Vaš je proizvod spreman pružiti vam novogodišnje raspoloženje i vaše najmilije.