Klupa za pohranu sitnica

Recite mi, dragi čitatelji, da li ste razmišljali o bacanju plastičnih boca ispod limunade u kantu u koju bacate ne samo novac vlastitom rukom, već i prekrasnim materijalom koji bi mogao dodati udobnost i red vašem kuća? "Da, dobro", kažete, "samo za skupljanje smeća!" I bit ćete u krivu. Uz izravnu svrhu - skladištenje i transport svih vrsta tekućina, oni se lako pretvaraju u sve vrste korisnih stvari u domaćinstvu. Na primjer, u limenkama za spremanje žitarica, kozmetičkim torbama, vrećama, vazama, podmetačima, nakitu, raznom namještaju. Od njih grade kuće i brodove, vrlo se široko koriste u ukrašavanju. Danas vam predlažem da napravite mali banket za zonu hodnika ili dječji vrtić, a ujedno i funkcionalni okvir za pohranu malih predmeta (igračke, vijke, niti itd.). Napraviti takav višenamjenski namještaj je u moći svih. Hoćemo li pokušati?

Materijali i alati:
1. Plastični cilindri - 7 komada
2. Ljepljiva traka široka
3. Mali komadi plastičnih ploča (ili debelog kartona) - 2 komada
4. Tkanina - oko pola metra
5. Bilo koja pređa
6. Navoj i igla
7. Škare
8. rezač
9. elastični pojas za novac
10. Marker
11. lemljenje željeza
12. Kuka
13. Vladar
14. Sintepon - 20 cm.
15. Ljepilo (trenutak, titan)

Za početak operemo sve boce s naljepnica i ostataka ljepila. Da biste to učinili, natopite ih na sat vremena u kupaonici, a zatim upotrijebite bilo koji prašak za čišćenje kako biste ih oprali. Pričekajte da se boce osuše i nastavite s radom.

Pomoću ravnala i markera označite željenu visinu (imam 24 centimetra). Stavite gumenu traku na bocu za novac i, još jednom provjereći visinu oko cijelog obima, pažljivo nacrtajte crtu duž gumene trake. Zašto je to potrebno? Činjenica je da su sve PET boce različitog oblika i ako ih izrežete jednostavno uz gornji rub, tada vrh neće biti ravan. Trebamo isti rez i visinu.

Sada uzimamo rezač i prvo odvojimo vrh boce 0,5 cm iznad crte, a zatim ga pažljivo izrežemo škarama duž linije.

Opet se naoružamo elastičnom trakom i povučemo još jednu liniju 1 cm ispod reza. Ovo će biti razina za izgaranje rupa.

Pomoću lemilice ili svijeće zagrijane vatrom igle ili šilom napravimo rupe duž nacrtane crte na udaljenosti pola centimetra jedna od druge. Imajte na umu da rupe moraju biti dovoljno velike da kuka po vašem izboru može proći kroz njih.

Dolazak do vezanja vrha. Možete koristiti ovu opciju ili obložiti vrh trakom od tkanine. Kako će vam biti lakše i povoljnije.

Nastavljamo pričvrstiti boce zajedno. Omotamo nekoliko cilindara trakom, prvo odozdo, a zatim odozgo. Prilikom umotavanja provjerite jesu li čvrsto pričvršćeni, ali se ne deformiraju.

Imamo 2 para boca i 1 trostruku. Mi ih pričvršćujemo zajedno. Jedan po jedan.
Pomoću igle i niti zašijemo gornji dio boca, uklanjajući na taj način praznine i rupe.

Uzimamo ukrase od plastičnih ploča (ili kartona) i zaokružujemo dno naše kutije. Ne zaboravite napraviti mali dodatak. Dobiveni obris dovedite u oblik kruga. Pomoću baklje pažljivo izrezati.

Izrez na dnu i na poklopcu također mora biti pričvršćen trakom.
Zalijepite boce na dno.

Na poklopac položimo mali komad obloženog poliestera i, bez puno pritiskanja, zalijepimo ga.

Dok se ljepilo suši, šivamo obloženu stolicu. Da bismo to učinili, izrezat ćemo iz bilo koje tkanine traku jednaku volumenu otomana i 3 kruga duž promjera dna i pokrova. Ne zaboravite na dopuštenja šava i visinu ploče. Šivamo na pisaćem stroju ili ručno, prvo zatvarajući traku u krug, a zatim rezujući dobiveni dio u krug. Izvučemo ga, stavimo ga na naše boce i pažljivo šivamo rezultirajući poklopac do gornjeg remena.

Za poklopac šivamo samo polovicu dijelova, uključujemo ih, stavljamo na podlogu sintetičkim zimzelerom i ručno ih šijemo do kraja.

Šivamo pričvršćivače za poklopac iz malog pravokutnika od tkanine i koristimo ga za spajanje donjeg dijela i gornjeg.

Odrežemo otprilike pola metra od satenske vrpce i, preklopivši ga na pola, zašijemo na poklopac - to će biti kravate tako da se poklopac zatvori i ne otvori kad poželi. Još jedan komad trake (5 - 7 cm.) Prišit je prstenom na dnu proizvoda. Stavili smo vrpcu u prsten, vezali luk i ... voila.
Možete ga ukrasiti po želji ili ga možete ostaviti onakvim kakav jeste. Može izdržati težinu odrasle osobe, a ako na njega pričvrstite olovke, postaje prijenosni i jednostavno nije zamjenjiv u domaćinstvu.
Klupa je spremna.